11.8.2019

Muutoksia markkinoinnissa ja näkyvyydessä

Pitkään pohdittu muutos, web näkyvyys Punakettu Johku-verkkokauppa alustalle

Markkinointi-maailmamme muuttuu alati. Olen pitkään miettinyt kaikkia näitä somen ja tekniikan mahdollistamia välineitä ammatinharjoittajan vinkkelistä. Jopa kokeillut niistä suurinta osaa pääsääntöisesti itse luoden. Ei vain aika eikä aina taidotkaan riitä kaikkeen. Raha kysymyshän tuokin olisi, pienyrittäjällä on kuitenkin usein rajallisesti varoja laittaa ulkopuoliseen alihankintaan oma markkinointinsa. 

Onneksi tekniikka etenee huimaa vauhtia ja tuo tullessaan helpotuksia tähänkin. Yksi iso ankkuri on ollut aina "omat kotisivut" joo, pakko olla, ei muuten onnistu, yms. No toiset toimii ilman toiset ostaa palveluna kolmannet säätää itse. Kun Johku.fi verkkokauppa tuli tutuksi jokunen vuosi sitten huomasin olevani kynnyksellä missä ensimmäisen kerran huomasin pohtivani pienyrittäjänä perinteisen web-sivun tarpeellisuutta. Oliko sitä enää olemassa? Kaiken oleellisen tiedon tuotteista ja sisällöistä pystyy näyttämään jo suoraan verkkokauppasivustolla ja näppärästi myös lyhyempänä polkuna vähentyneenä "klikkailuna" myös ostamaan. Samalla se tuo tullessaan muitakin helpotuksia kuten parantunut hakukone-optimointi, verkkokauppojen ristautus keskenään, sivuston responsiivisuus verrattuna itse tekemiin säätöihin, yms. 

Tärkein yksittäinen asia on kuitenkin: Yhden kanavan kautta tuotteiden ajantasainen ylläpitäminen kaikille verkossa olevilla kumppaneille niin sisältöjen kuin tuotteiden hintojen suhteen. Aika ihana homma. 

Nyt aika on jotenkin tehnyt tehtävänsä ja kypsyttänyt valmiutta luopua vanhasta web-sivujen ylläpidosta ja siirtyä katsomaan miten tämä loikka uuteen maailmaan muuttaa näkyvyyttä sähköisessä markkinoinnissa. Uutta kohti innolla jälleen. 

Tässä alla on oikeastaan vanhalta web-sivultamme "Ohjelmat" välilehden sisältö päivitettynä uudelle alustalle verkkokauppaamme yhdeksi sivuksi.  Ja hauskintahan tässä on sekin että vanha domainimme punakettu.com toimii nyt paljon paremmin kuin aikaisemmin oltuaan vain aliaksena alkuperäisen url-osoitteen päällä. 

Näin, kohti uusia tuulia ilolla hieman jännittäen
terkuin Eppu / Punakettu

ps. Lupasin samalla itselleni olla aktiivisempi blogin kirjoittaja jatkossa =D 

Ohjelmapalvelut ja retket tapahtumaasi!

Luontoretket, kun metsään haluat mennä, valitse näistä:
Rentokettu, Tiimikettu, Minikettu, Kaamoskettu, Lumikettu, Sienikettu

Rentokettu on perinteinen leppoisa luontoretki missä tarinat pohjautuvat alueen historiaan ja luontoon. Tiimikettu on muutoin sama mutta matkan varrella tehdään muutamia hauskoja mukana kulkevia ryhmätehtäviä. Minikettu on pienryhmille sekoitus kisaa ja luontoa missä ennen retkeä on n.30min kisailu minkä jälkeen tehdään luontoretki maastoon. Kaamoskettu vie ryhmäsi pimenevään metsään kuuntelemaan metsän eksoottisuutta pimeässä, taivaan kirkkaana ollessa nimetään näkyviä tähtikuvioita. Lumikettu, perinteinen lumikenkäretki luontoon. Sienikettu, kaksi eri toimintamallia, A. retki missä keskitytään vain sienien etsintään ja poimintaan B. retki missä osallistujia enemmän perehdytetään sienien tunnistamiseen ja käsittelyyn. Toki eteen tulevat ruokasienet otetaan talteen.

Toiminnallisempaa, kun haluat kisailua, seikkailua tai tiimityötä, valitse näistä:
Tempokettu, Geokettu, Sisäkettu, Talvikettu, Patikkakettu, Kelkkakettu, Potkiskettu (jumppapallogolf), Forest Escape Basecamp - Nuuksio metsäpakopeli.

Tempokettu ja Talvikettu ovat molemmat "hauskoja kisakinkereitä" kisailuja tiimien välillä. Lajit kisailuihin valikoituvat vuoden ajan sekä toimintaympäristön sallimien puitteiden mukaan. Geokettu, mukavaa ryhmätoimintaa perinteisiä gps-laitteita käyttäen. Valittavanasi on kaksi toimintamallia A. gps-suunnistus lähialueilla pienryhmissä tai B. geokätkö-harjoitusrata lähialueella. Sisäkettu puolestaan tarjoaa mahdollisuuden kisailuun sisätiloissa, toimii usein myös ns. B-kelivaihtoehtona riippuen toteutuspaikasta. Patikkakettu ryhmille jotka haluavat pidempi kestoisen retken maastoon, yli kaksi tuntia, mikä sisältää useimmiten omatoimisia ratkaisuja kuten eväiden kantamista tai muita toiminnallisia sisältöjä. Kelkkakettu, nimensä mukaisesti kiidättää ryhmääsi joko järven jäällä tai muulla sopivalla lumipohjalla potkukelkoilla maastossa. (potkukelkoissa on jalaksina laskettelusukset). Potkiskettu on toinen nimitys Jumppapallogolfille.

Melonta, avokanootti / inkkari melonnan kurssit ja melontaan tutustumiset

Hyvän tuulen melonta, Kolibri melonta, melontakurssi, epp2avokanootti taitokoe, Vesikettu, keskiviikko melonta.
Melontaa avokanooteilla niin kaksikoilla kuin solo-kanooteilla. Aiempaa melontakokemusta ei tarvitse olla, uintitaitoa sen sijaan edellytetään. Melonnassa jutellaan aina ensin kanssasi ryhmäsi koosta ja profiilista ryhmällesi parhaiten soveltuvan melontatuotteen ja kohteen löytämiseksi. Solossa yksi henkilö kanootissa, kaksikossa kaksi henkilöä. Melontaa ohjaa pääsääntöisesti Eppu, avokanoottimelonnan opettaja C1 / C2, Melonta- ja soutuliitto euro paddle pass 3 avokanootti taitokoetaso, melontaopas.

Luonto-opastukset Espoon ulkoilusaariin

Pentala, Gåsgrundet, Espoon Iso Vasikkasaari

Pentalan museosaari on ollut suosittu kohde sisäjärvineen ja Diksandin hiekkarantoineen. Gåsgrundetissa puhuttelee ulkomerellinen maisema etelän puolella siinä missä saaren kallioperän juonet. Espoon Iso Vasikkasaari tarjoaa historia-luonto-opastuksen lisäksi mahdollisuuden ns. rastityyppiseen kisailuun pienryhmissä. Opastus näillä retkillä alkavat joko Nokkalan satamasta oppaan noustessa kyytiin alukseen tai sopimuksen mukaan saarikohteessa ryhmän vastaanoton myötä reittivenelaiturilla.

Luonto-opastukset Luontopääkaupungin, viherkehän luontopoluille ja luontokohteisiin.

Hanikka, Elfvik, Tremanskär, Nuuksio, Kopparnäs, Espoon keskuspuisto, Vantaankoski, Oittaa, Rantaraitti, Hanasaari - Karhusaari, Finnoo lintualtaat

Luontopääkaupunki sisältää valtavan määrän hienoja luontokohteita. Pääkaupinkiseudun ulkoilualueet ja luontopolut ovat pituuksiltaan 1,5km - 8km. Nämä kohteet toimivat loistavasti vaikkapa työpäivän tiimin happihyppelyksi kun pitää tuulettua tai työhin yhdistäen Patikkapalaverina. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä ja katsotaan millaisia mahdollisuuksia sinun läheltäsi löytyy!

Toimintaympäristöt ja yhteistyökumppanimme kun päivääsi liittyy kokoustila ruokailu ja saunominen

Metsähallitus / Yhteistyötoimija, Espoon ympäristökeskus / retkien sopimustoimija vuodesta 2003, alueellinen ammattilaisten kollega verkosto
Kokoustilat, majoitus ja ruokailu: Hotelli Nuuksio, Hotelli Lepolampi, Hotelli Hanasaari, Kokoushotelli Sannäsin kartano
Kokoustilat ja ruokailu: Oittaan Ulkoilukeskus, Ravintola Kuninkaan Lohet Kuninkaan kartano
Kiertoajelut/ kuljetukset merellä ja maalla: 
Royal Line oy (myös ruokailut aluksella) risteilyt Helsinki / Espoo merialueella, 
Åbergin linja linja-autot
Melontakalusto: Welhonpesä Oy

Ei kommentteja: