Aktiviteetit

 

Melonta

avokanootti / inkkari melontakurssit ja lajiin tutustumiset

Hyvän tuulen melonta, Kolibri melonta, melontakurssi, epp2avokanootti taitokoe, Vesikettu, keskiviikko melonta.

Melontaa avokanooteilla niin kaksikoilla kuin solo-kanooteilla. Aiempaa melontakokemusta ei tarvitse olla, uintitaitoa sen sijaan edellytetään. Melonnassa jutellaan aina ensin kanssasi ryhmäsi koosta ja profiilista ryhmällesi parhaiten soveltuvan melontatuotteen ja kohteen löytämiseksi. 
Solossa yksi henkilö kanootissa, kaksikossa kaksi henkilöä. 
Melontaa ohjaa pääsääntöisesti Eppu. Lue lisää melonta tuotteistamme täältä

Melonta ja soutuliiton akkreditoitu avokanoottimelonnan kouluttaja  C1 / C2 epp3avokanootti taitokoetaso, melontaopas.

LUONTORETKET, KUN METSÄÄN HALUAT MENNÄ, 

Rentokettu 
Perinteinen leppoisa luontoretki missä tarinat pohjautuvat alueen historiaan ja luontoon. Teemat valikoituvat kauden mukaan laulavista linnuista kukkiviin kasveihin tai sienien ihmeelliseen maailmaan jos myös taivaan ilmiöihin kuten pilviin ja haloihin unohtamatta kallioperän aarteita.

Tiimikettu 
Muutoin sama kuin Rentokettu mutta matkan varrella tehdään muutamia hauskoja mukana kulkevia ryhmätehtäviä.
 
Minikettu 
Pienryhmille sekoitus kisaa ja luontoa missä ennen retkeä on n.30min kisailu minkä jälkeen tehdään luontoretki maastoon.
 
Kaamoskettu 
Vie ryhmäsi pimenevään metsään kuuntelemaan metsän eksoottisuutta pimeässä, taivaan kirkkaana ollessa nimetään näkyviä tähtikuvioita.
 
Lumikettu, 
perinteinen lumikenkäretki luontoon.
 
Sienikettu, kaksi eri toimintamallia, 
A. retki missä keskitytään vain sienien etsintään ja poimintaan 
B. retki missä osallistujia enemmän perehdytetään sienien tunnistamiseen ja käsittelyyn. 
Toki eteen tulevat ruokasienet otetaan talteen.

KISAILU, SEIKKAILU TAI TIIMITYÖ

Tempokettu ja Talvikettu ovat molemmat "hauskoja kisakinkereitä" kisailuja tiimien välillä. Lajit kisailuihin valikoituvat vuoden ajan sekä toimintaympäristön sallimien puitteiden mukaan.
 
Geokettu
Mukavaa ryhmätoimintaa perinteisiä gps-laitteita käyttäen. Valittavanasi on kaksi toimintamallia 
A. gps-suunnistus lähialueilla pienryhmissä tai 
B. geokätkö-harjoitusrata lähialueella. 

Sisäkettu 
Puolestaan tarjoaa mahdollisuuden kisailuun sisätiloissa, toimii usein myös ns. B-kelivaihtoehtona riippuen toteutuspaikasta. Lue lisää täältä eri vaihtoehdoista
 
Patikkakettu 
Ryhmille jotka haluavat pidempi kestoisen retken maastoon, yli kaksi tuntia, mikä sisältää useimmiten omatoimisia ratkaisuja kuten eväiden kantamista tai muita toiminnallisia sisältöjä. 

Kelkkakettu, nimensä mukaisesti kiidättää ryhmääsi joko järven jäällä tai muulla sopivalla lumipohjalla potkukelkoilla maastossa. (potkukelkoissa on jalaksina laskettelusukset).
 
Potkiskettu on toinen nimitys Jumppapallogolfille.

Metsäpakopeli
Forest Escape Basecamp Nuuksio. Lue lisää täältä

Luonto-opastukset Espoon ulkoilusaariin

Pentala, Gåsgrundet, Espoon Iso Vasikkasaari

Pentalan museosaari on ollut suosittu kohde sisäjärvineen ja Diksandin hiekkarantoineen. Gåsgrundetissa puhuttelee ulkomerellinen maisema etelän puolella siinä missä saaren kallioperän juonet. Espoon Iso Vasikkasaari tarjoaa historia-luonto-opastuksen lisäksi mahdollisuuden ns. rastityyppiseen kisailuun pienryhmissä. Opastus näillä retkillä alkavat joko Nokkalan satamasta oppaan noustessa kyytiin alukseen tai sopimuksen mukaan saarikohteessa ryhmän vastaanoton myötä reittivenelaiturilla.

Luonto-opastukset luontopääkaupungin alueella 

Viherkehän luontopolut ja luontokohteet.

Hanikka, Elfvik, Tremanskär, Nuuksio, Kopparnäs, Espoon keskuspuisto, Vantaankoski, Oittaa, Rantaraitti, Hanasaari - Karhusaari, Finnoo lintualtaat


Luontopääkaupunki sisältää valtavan määrän hienoja luontokohteita. Pääkaupinkiseudun ulkoilualueet ja luontopolut ovat pituuksiltaan 1,5km - 8km. Nämä kohteet toimivat loistavasti vaikkapa työpäivän tiimin happihyppelyksi kun pitää tuulettua tai työhin yhdistäen Patikkapalaverina.

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä ja katsotaan millaisia mahdollisuuksia sinun läheltäsi löytyy!