29.9.2016

Vielä risukeittimestä vähäsen

Palaan tähän "supersize"- risukeittimeen hetkoseksi. 

Aiempaan keskusteluun liittyen mieltäni jäi kaivelemaan lausumat "eihän tuollaista kantele minnekään" tai saahan tuo lyhyehköt pätkät keikkua mukana sen mitä keikkuu.

Tätähän piti ryhtyä tuumimaan josko se tulisi kantaen mukana muuallekin kuin kanoottiin. Varastolta löytyi sopivasti vanha Halti päiväreppu 40l. Perusreppu, helppo käyttää ja vastaavia runsaasti tarjolla. Naruvetosulkimella eriytettävä alaosa isommasta yläosasta. Pääsy tilaan molemmista suunnista. Lisäksi löytyy litteä etutasku vetoketjulla että sivutaskut ja sisälompakkotasku. Pinnassa kiinnityspaikkoja enemmän kuin tarpeen. Kantolaite itsessään kelvollinen järkevillä säädöillä. Lantiovyössä vielä pari vetoketjullista taskua.

Lähdetäänpä heti latvasta kiipemään alaspäin. Vasen kuva kun ämpäri on pakattu alaosaan ja vetoketjut suljettu. Ensimmäinen havainto: reppuhan seisoo hauskasti ja tukevasti nyt itsestään.
Seuraava kuva näyttää että pakkasin ämpärin pussiin (ns. nokisuoja =).
Tässä sama juttu ilman suojapussia. Ämpärissä mega-annos polttopuuta pidempäänkin tulisteluun sekä syttyainekset. Toisaalta jos nuo jättää pois ja kerää polttomateriaalin maastosta niin ämpäriin voi sitten laittaa keittoastia ja muuta kamaa tilalle.
Sovittelin erilaisia varusteita yläosaan. Mahtuu: 
- niin paljon ruokaa ettei jaksa kerralla syödä. 
- Riippumatto ja 3m x 3m tarppi kiinnitystarvikkeineen, kesämakuupussi ja pakki
- Toisaalta jos tarpin rullaa ja kiinnittää sivupystyyn niin sisään mahtuu Stetind-teltta
- Toisaalta mihin sitä telttaa nyt tarvisisi, vaihdetaan se pakkiin ja johonkin extra herkkuun, huom. pakin sisään saa taas pakattua jotakin kivaa.
- tai varavaatesetti tai sopivasti viritettynä yön yli redun ruuat yms.
- umpisolumuoviset makuualustat pitää pakata pintaan =) 

En aio ryhtyä gramman viilaajaksi mutta noin äkkiseltään 40l reppuun saa aika näppärästi yhden henkilön peruskamat helposti kasattua ilman suurempaa tuskastelua. Jos tätä nyt jotenkin summaisin niin kyllähän tuo antaa melkoisesti vapautta tulisteluun fiksusti yön yli retkillekin siis jopa mukana kantaen. Huomenna perjantaina tämä setti lähtee kevyelle patikalle mukaan tarkoitus olisi porukalle makkarat paistella. Katsotaan millä mielellä kantamisen jälkeen olen =D 

Ei kommentteja: