7.10.2019

Porkkalanniemi, merellinen helmi

Retki Porkkalanniemeen

Porkkalan portti, Pampskata ja Telegrafberget, suosittelen.

Vuosi sitten (24.10.2018) vietettiin Porkkalan portin avajaisia. Uudenmaan virkistysalueyhdistys (UUVI) ja Metsähallitus kutsuivat katsomaan uusimpia aikaansaannoksia alueen palvelurakenteissa. Oli aika siis käydä paikan päällä uudestaan katsomassa miltä siellä nyt näyttää.

Porkkalanniemi ja Pampskatan on hieno paikka minne on mieli tehnyt mennä useammin mutta vajaan tunnin ajomatkan päähän meneminen ja siellä ympäri kääntyminen vain sen takia ettei tien varressa ole ollut yhtään auton mentävää parkkikoloa jäljellä, No nyt, tämä ongelma on poistettu. Porkkalan portilla on iso hieno parkkialue, lisäksi edellisen tieristeyksen kupeessa toinen uusi parkkikenttä mikä jää sopivasti uuden telegrafbergetin lenkin puoliväliin. Ja onhan tietysti pohjoisen puolella se vanha parkkialuekin. 

Siistissä kunnossa on paikat, ei ollut roskia eikä juurikaan näkynyt uusia kivikehätulipaikkoja. Reitti Pampskatalle punaiset lätkät että Telegrafbergetin keltaiset lätkät näkyvät hyvin. Tulipaikoilla oli väkeä viihdyttämässä itseään. Muutama teltta oli ja viikonloppua vasten näytti ainakin yksi partioryhmä saapuvan alueelle. 

Suurempaa lintumuuttoa ei ollut havaittavissa mutta varmasti kärjen kallioille vielä bongareita kerääntyy. Pitänee mennä itsekin vielä uudestaan. Toisaalta mietin jo miten paikan fiksusti voisi tavoittaa meloen. Ensimmäinen ajatus on lähteä Cafe Porkkalan kohdalta ja meloa kärjen ympäri Pampskatalle yöksi ja seuraavana päivänä sitten takaisin. Tämä jää hautumaan ensi kevääseen =) 

Porkkalanniemen alueesta on kirjoitettu paljon joten en niitä lähde ihmeemmin referoimaan. Sen sijaan laitan tähän kiinnostuneille pari linkkiä omatoimiseen tutustumiseen:

Uudenmaanvirkistysalueyhdistys: https://uuvi.fi/fi/kohde/porkkalanniemi/

Porkkalan portti

Porkkalan portti karttakuvaus









Ei kommentteja: