Opiskelu osana työelämää ja yrittäjyyttä
Aloitin tammikuussa työni ohessa matkailun restonomin tutkinnon (210op) Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa tavoitteena valmistua tuossa helmi-maaliskuussa. Kestävä matkailu ja vastuullinen liiketoiminta on yksi varsin kattava opintojaksojen kokonaisuus, näistä lisää vuoden vaihteen jälkeen jos kaikki mallilleen menee (GTS, STF).
Hyvä oppimistehtävä kohdentuu vahvasti työelämään. Yksi tällainen oli Kestävä Saimaa 2030- matkatuotekilpailuun osallistuminen. Yrityksistä valikoitui kohteekseni https://www.saimaacanoeing.fi/ koska koin voivani samaistua heidän toimintaansa oman ammattiosaamiseni kautta. Oli varsin virkistävää ja mielenkiintoista tuottaa tapahtumatuotetta oman toiminta-alueen ulkopuolelle tavoitellen kisakriteerien toteutumista. Paikkaan missä ei ole koskaan vielä tullut vierailtua.
Asiassa auttoi mainiosti vuorovaikutus yrityksen omistajan Sanna Korhosen kanssa perustietojen täydentämisessä. Näen tällaisessa toiminnassa mahdollisuuksia uudenlaiseen verkostoitumiseen perinteisen oman toiminta-alueen lisäksi.
Hienon lisän vastuullisuustoimintaan tuo myös se että Saimaa Canoeing on mukana viiden finalistin joukossa Matka 2022 vastuullisuuskilpailussa https://www.sttinfo.fi/…/viisi-yritysta-kilpailee…
Samassa finaalissa on myös omalta toiminta-alueelta Nuuksiossa sijaitseva https://www.hawkhill.fi/
Täältä löytyy lyhyt lehtiartikkeli tuosta Kestävä Saimaa 2030 kisasta. https://www.lansi-savo.fi/paikalliset/5597644
Vastuullinen toiminta on ollut toiminnan lähtökohta alusta pitäen. On hyvä, että siitä puhutaan nyt laajemmin ja enemmän.