6.3.2015

Suomenoja, monessa taistossa mukana

Suomenoja

Yllätysmatkailua Espoossa, niin sitä varmaan voisi kuvailla kun Suomenojalla ja Finnoon suunnalla käy. Joka kerta alue näyttää siltä kuin saapuisi uuteen ennen käymättömään paikkaan. Länsiväylän rampit, Plantagenin risteysjärjestelyt, Hyljeluodontie muutokset, jne listaa voisi jatkaa loputtomiin. Suomenoja että Finnoon alue on nykyisellään joka päiväistä kauraa uutisoinnissa. Milloin satama-asioissa tai länsimetrona tai rakennushankkeina voimalaitoksen ympäristössä tai siltoina kohti Isoa Omenaa. Silta oletettavasti vihitään käyttöön ensi syksynä.  En muista milloin Espoossa olisi näin vahvasti ja pitkään keskustelua  herättänyt kaupungin osa. On vähän sellainen tunne että ei kannattane muualla tunnustautua espoolaiseksi, Sen verran nämä sotkut kyllä hävettävät.

Linturetki?

Oli, jonkinlainen, ajoitus oli pielessä lintujen suhteen. Paikalta oli juuri kadonnut isolepinkäinen sekä pyrstötiaisten parvi =( no näitä etsiessä sain kuitenkin hauskuutusta neljän käpytikan rehvakkaasta ja äänekkäästä meiningistä sekä aina niin pirteänä hääräävästä puukiipijästä.

Finnoon pääallas on lähes tulkoon sula jos myöskin tyhjä. Yksi ainoa sinisorsa naaras uiskenteli. Oli todennäköisesti niin stressaantunut että lepäili siellä omiaan sillä viereisessä Finnoonpurossa oli toistasataa sorsaa. Jos haluaa seurata äijien uhoa ja painia omaa paremmuuttaan todistellen niin puron reuna on siihen oikea paikka. Niin totista touhua että jo vähän huvittaakin. Harva muuten tiedostaa että tuokin puro saa alkunsa Espoon keskuspuiston pohjoispuolelta Tuomarilan ja Sunan kupeesta.

Koirassorsien paininäytöksiä Finnoolla

Finnoon etelätorni, itätorni jää kuvan keskelle vesilinjaan

Ei kommentteja: