7.5.2014

Espoon Matalajärven alueesta on moneksi

Linturetki Matalajärvelle

Hetken mielijohteesta käväisin eilen (6.5.2014) Matalajärven lintutornilla. Ensimmäistä kertaa. Tämä on hippasen outoa sillä olen asustellut lähistöllä melkein koko ikäni. Marketan puistossa on kyllä käyty samoin kuin viereisellä Priimustallilla ja pohjoisen puolen golfkentälläkin.

Kannatti käydä, suosittelen kaikille visiittiä kun lähistöllä ulkoilee. Kehätien meteli vaimenee lähes täysin ja parkkipaikalta tornille siirtyessä käy väkisinkin kartanohistoriaa ja kasvimaailmaa läpi. Pieni muotoinen vesistö on tornilta nähtävissä kokonaan, onhan se melkein ympyrän muotoinen.

Lajistoa kertyi helposti reiluun tuntiin nelisenkymmentä. Mustakurkku-uikkua olin ajatellut etsivänä mutta saamatta jäi. Ei harmita yhtään. Kaikkea muuta oli silmän iloksi riittävästi. Laulujoutsenet tekevät pesää, sorsalajeja oli mukavasti, olipa seassa jouhisorsa parikin. Illan kruunasi kuitenkin tiivis tapahtuma aivan tornin vieressä.
Käytännössä samaan sektoriin samaan aikaan laittoivat yhteisesityksen pystyyn pikkulokit veden puolella, pohjantikka n.60m päässä priimustallin suuntaan, sirittäjä selän takana, sivulla kottaraisen intomielinen ääntely ja kruunuksi viereiseen rantapuskaan auringon lämpöön lehahtaneet kaksi keltavästäräkkiä (alalaji Thunberg).
Oli siinä ihmettelemistä ja nautittavaa.

Tulen varmasti käymään paikalla jatkossa useamminkin. Vaikutti siltä, että alue soveltuisi mainiosti myös kerttujen ja kerttusien kuunteluun jahka lehvästö saa hieman enemmän peittoa aikaiseksi ja loput hyönteissyöjämme saapuvat.

Ja jos et vielä tiennyt niin aluehan on liitetty osaksi Nuuksion kansallispuistoa, joten käyttäydytään siellä sen mukaisesti!

Ei kommentteja: