25.7.2011

Luontoretki Tremanskärin suolle su 24.7.2011 klo1800-2100

Vaihteeksi miellyttävä ulkoilusää, ei helteinen. Retken lähtöpaikan paikoitusalue käy ahtaaksi henkilöautoille jo tällä osallistujamäärällä. Harkintaan voisi ottaa aloituspaikaksi Serenan parkkialueen ja lähestyä suojelualuetta Kurkijärven suunnasta.
Retken pituus on parhaimmillaankin vain 3,7km, retkeen varattu kolme tuntia riitti juuri ja juuri, niin paljon kerrottavaa alueesta kuitenkin on. Hyvän lisän tähän tuo Kurkijärven uusi suojelualue mikä “maayhdistää“ nyt Tremanskärin Vestran alueeseen.
Karpaloita näyttää tulevan jälleen mukavasti, lakat oli ilmeisesti jo kerätty kypsymään jonnekin talteen. Suo pienimuotoisuudessaan puhuttelee edelleen. Oli mukava huomata, että levähdyspaikoille oli tehty/tuotu myös penkkejä ja mikä hienointa niin Kurkijärveltä ylös johtavat portaat on korjattu.
Retkeläisistä (24hlöä) vain viisi oli aiemmin vieraillut tällä polulla mikä mielestäni osaltaan kertoo siitä kuinka heikosti Tremanskäristä tiedetään muutakuin kuntoiluratana. Retken aikana sen soveltuvuus leppoisaan iltakävelyyn kävi varmasti kaikille miellyttävällä tavalla ilmi. Suovalkku jäi vielä löytämättä, ensi kerralla sitten.

Ei kommentteja: