10.7.2011

Hanikan luontopolku 10.7.2011

Loistava ulkoilukeli. Hanikan luontopolku on aina yhtä hieno. Näkökulmia retkelle voi ottaa aina eri vuosisadoista huvilakulttuuriin, luonnosta geologisen historian kallioperän muodostumiseen, merellisyydestä pronssikauteen, mitä vain mieleen juolahtaa niin sen voi tavalla tai toisella nitoa Hanikan ympäristöön.

Tauotteluun sopivia paikkoja löytyy runsaasti vaikka erillisiä tuli/taukopaikkoja ei olekaan. Vaan pitääkö niitä makkaroita aina paistellakaan, onhan eväitä muitakin ja toisaalta hommahan onnistuu retkikeittimelläkin loistavasti. Matasaaren kohdalla on parturoitu metsää jonkin verran, rantaruovikon vierellä meriasterit kukkivat upeasti. Kalliot antavat mainiot näköalat useamman kerran, jos menohaluja riittää niin muinaisrannan (litorinameren myöhäisempi vaihe) kohdalta on lyhyt pisto käydä Kasavuoren kalliolla ihailemassa näkymiä Kirkkonummen suuntaan noin 44m korkeudelta Espoonlahden yli. Harmi vain että kalliolla on turhan paljon merkkejä "huonokäytöksisistä" vierailijoista graffittien, roskien ja laittomien nuotiojäänteiden muodossa.

Harva tulee huomanneeksi, että Sundbergetin päältä näkee Helsingin siluetin. Kiikarit mukaan ja laskemaan montako Helsingin kirkontornia tunnistaa sieltä käsin. Vinkkinä: aika monta mutta mikä oli mikäkin kirkko? =D

Viime vuonna uusitut luontokyltit ovat hyvässä kunnossa kertomassa alueen luonnosta, reitti on saanut nyt myös uudet merkinnät "keltaiset täplät" sekä ohjauskyltit joten reitin seuraaminen on helppoa kuin heinänteko. Retken voi mainiosti päättää kuntoradan viereiselle uimarannalle Suvisaaristoon johtavan tien toisella puolella.

Loistava tapa viettää sunnuntaipäivää.

Ei kommentteja: