29.5.2011

Viiden veden retki 29.5.2011 Saarijärvi/ Takkula klo 930-1330/1400

Aamu aukeni harmaana ja sadetutka kertoi rintaman saavuttavan Nuuksion puoleen päivään mennessä. Onnekkaasti sadekertymä jäi vähäiseksi, lähinnä vihmovaksi kosteaksi kesätuuleksi. Lämpötila pysytteli yhdeksässä asteessa. Saarijärvi-Sarkkinen-Suolikas-Pöksyhaara-IsoMajaslampi reitti on edelleen puhuttelevan monipuolinen. Puiston korkein kohta huiputettiin, harmi vain että maisema tuolla kohdin on niin peitteinen ettei näkyvyyttä juurikaan ole.

IsoMajaslammella on pesintä käynnissä tekolautalla, hieno juttu, tuli hyvä mieli. Lintumaailma oli muutenkin aktiivinen.

Reitin pituus n. 7km sujuu suuremmitta ongelmitta hyvin neljässä tunnissa sopivan pituisella tauolla kalliokannaksella jos omaa normaalin liikuntakyvyn. Alueella ei ole merkittyjä reittejä mutta polkuja kulkee sen verran ristiinrastiin että kohtuullinen suunnistustaito on hyvä omata jos tuolle alueelle mielii. Alue sinänsä sopisi hyvinkin kokopäiväkohteeksikin. Korkeita nousuja, hienoja kallioita, erilaisia soita, ehdottomasti Nuuksion upeimpia paikkoja.

Lähtö ja paluupaikaksi kannattaa valita Uudenmaan virkistysalueyhdistyksen p-paikan puomin vieressä oleva p-alue. Hiekkatie Talonne oy:n (entinen Takkulan baari)  nurkalta johtaa suoraan perille ja matkaa Vihdintieltä tulee n.1km.

Ei kommentteja: