10.4.2011

Ohjelmapalvelut aiheena linturetki?

Tänään vierailtiin Elfvikin lintutornilla aurinkoisessa säässä. Lahti on vielä kovin hiljainen, jää peittää suurimmaksi osaksi kaiken. Ruovikon osuus näyttää alkaneen pehmentymään.

Keskipäivän havaintoihin saatiin kuitenkin kirjattua mm. töyhtöhyyppä, västäräkki, niittykirvinen, sepelkyyhkyjä, kalalokkeja, sinitiaisia, talitiaisia, peippoja, puukiipijä, hippiäinen, punarinta, mustarastas ja naurulokki.

Pikku tikkaa ei tällä kertaa saatu kuulolle tai näkyville mutta havaintoja kuulema on ollut tältäkin vuodelta. 5.4. paikalla oli nähty ristisorsa ja ehkä hauskin merkintä löytyy 10.3. päivältä jolloin yhdeltä silmäisyltä on havaittu 17 metsäkauriin lauma!

Talven myrskyt näkyvät alueella kaatuneina puina, voi olettaa alueen harventuvan entisestään tulevissa tuulissa kun aukkoisuus metsikön alueella edelleen vain suurenee.

Espoon ja pääkaupunkiseudun alueella on kohtalaisen hyvin lintujen havainnointiin soveltuvia paikkoja että lintutorneja. Kevään linturetketkin alkavat ensiviikon lopulla monin paikoin. Tämä alkukevät on hyvää aikaa käydä "bongaamassa" sellaisia lajeja mitkä piiloutuvat kasvien kasvukauden alettua pöselikköön. Tällainen laji on esim. liejukana minkä pääsee näinä aikoina helposti näkemään Finnoon täyttöaltailla. Muualla Espoossa sitä harvemmin näkeekään.

Viime vuosina omalla alueellamme varsinkin vesilintujen soidin on mennyt nopeasti ohi, aivan parissa viikossa joten jos haluat ryhmällesi linturetken yksityistilaisuutena kannattaa toimia nopeasti.

Vesien aukeamista ja tuulien kääntymistä puhaltamaan etelä-lounaan puolelta nyt kovin odotellaan. Mitä pidemmälle tämä kevätviipymä etenee sen suurempi kertarysäys lintumaailmassa lienee odotettavissa.

Ei kommentteja: